Angels in America

Angels in America OP KOMST Ivo van Hove’s Toneelgroep Amsterdam brengt de marathonvoorstelling Angels in America (1992), een vijf uur durend tweeluik van Tony Kushner over de aidsepidemie van de jaren tachtig. Kushner vermengt politiek met religieuze eindtijdvisioenen en soaprealisme: veel verhaallijnen met veel personages in veel korte scènes. Hoewel het stuk duidelijk speelt in het Amerika van Reagan, waarin aids werd ontkend en waarin met zwakkeren korte metten werd gemaakt, zijn er parallellen met Nederland nu: uit gereformeerde klei geboetseerde normen en waarden maskeren een politiek zonder mededogen. Première morgen. Tournee t/m 31 mei. Inl 020-5318484 of www.toneelgroepamsterdam.nl.
Angels in America OP KOMST Ivo van Hove’s Toneelgroep Amsterdam brengt de marathonvoorstelling Angels in America (1992), een vijf uur durend tweeluik van Tony Kushner over de aidsepidemie van de jaren tachtig. Kushner vermengt politiek met religieuze eindtijdvisioenen en soaprealisme: veel verhaallijnen met veel personages in veel korte scènes. Hoewel het stuk duidelijk speelt in het Amerika van Reagan, waarin aids werd ontkend en waarin met zwakkeren korte metten werd gemaakt, zijn er parallellen met Nederland nu: uit gereformeerde klei geboetseerde normen en waarden maskeren een politiek zonder mededogen. Première morgen. Tournee t/m 31 mei. Inl 020-5318484 of www.toneelgroepamsterdam.nl.

Ivo van Hove’s Toneelgroep Amsterdam brengt de marathonvoorstelling Angels in America (1992), een vijf uur durend tweeluik van Tony Kushner over de aidsepidemie van de jaren tachtig. Kushner vermengt politiek met religieuze eindtijdvisioenen en soaprealisme: veel verhaallijnen met veel personages in veel korte scènes. Hoewel het stuk duidelijk speelt in het Amerika van Reagan, waarin aids werd ontkend en waarin met zwakkeren korte metten werd gemaakt, zijn er parallellen met Nederland nu: uit gereformeerde klei geboetseerde normen en waarden maskeren een politiek zonder mededogen. Première morgen.

Tournee t/m 31 mei. Inl 020-5318484 of www.toneelgroepamsterdam.nl.