Als Sylvie van huis is, doet Rafael stom

Poseren voor de pers met een shirt van voetbalclub Valencia, dat is wel het allerstomste wat HSV-speler Rafael van der Vaart ooit heeft gedaan. Dat is tenminste de mening van Sylvie Meis, ook beter bekend als Sylvie van der Vaart, echtgenote van. De ook in Duitsland populaire voetbalvrouw was gisteravond te gast in de talkshow van Johannes B. Kerner op de ZDF.

Sylvie kan er inmiddels wel om lachen, liet ze de talkshowhost weten. Maar één ding wilde ze wel verduidelijken: ze was er toen niet bij. „Anders had ik Rafa wel gezegd dat je niet met een ander shirt gaat pronken als je nog een contract hebt bij Hamburger SV.”

Kerner complimenteerde de Nederlandse met haar vloeiende Duits. „Geleerd in vijf dagen bij de nonnen in een klooster in Vught”, verduidelijkte Sylvie. En neen, ze heeft nog geen cursus Spaans of Italiaans geboekt. „Hamburg voelt als thuis, misschien blijven we nog wel even”, gaf ze de HSV-fans hoop. Maar helemaal verduitst is ze nog niet. Tijdens het aanstaande EK is ze gewoon voor Oranje. „Supporteren voor Duitsland is van een Nederlandse toch net iets te veel gevraagd.”