Zaterdag wat zon

Zaterdag is dit weekeinde de beste dag voor buitenactiviteiten. Daarna wordt het weer wisselvalliger. Ook eerder hadden we met slechtweergebieden te maken, maar de intensiteit ervan is nu een stuk kleiner.

Op dit moment trekt een regenzone over Groot-Brittannië naar ons land. Maar vanavond en vannacht is het nog overwegend droog. Soms klaart het op en de temperatuur daalt tot 5 à 6 graden.

Morgen is er eerst nog af en toe ruimte voor zon, maar de bewolking neemt toe. Tegen het eind van de ochtend volgt in het westen een gebied met regen dat vervolgens in de middag verder het land overtrekt. Daarachter wordt het vrij snel weer droog.

Het wordt 8 graden op de Waddeneilanden tot lokaal 11 graden in Limburg. De zuidwestenwind is matig, aan zee vrij krachtig. In de avond breekt de lucht flink open en ook in de nacht naar zaterdag zijn er flinke opklaringen met landinwaarts temperaturen dichtbij nul.

Zaterdag begint vrij zonnig. In de loop van de dag neemt de bewolking toe, maar het blijft naar verwachting tot in de avond droog. Zondag trekt een regenzone naar het oosten weg, gevolgd door enkele losse buien. Het meest onstuimige weerbeeld volgt op maandag, wanneer een zeer actieve depressie zich in de buurt van de Britse eilanden meldt. Het waait dan zeer fors en vanuit het westen gaat het daarbij in de loop van de dag ook nog eens flink regenen.