Winstgroei voor RTL Nederland dankzij Radio 538

Rotterdam. Radio 538 blijkt het kroonjuweel in de boedel die RTL Nederland vorig jaar overnam van Talpa. De radiozender droeg in de laatste drie maanden van 2007 circa 10 miljoen euro bij aan het bedrijfsresultaat (voor rente en belastingen ) van RTL Nederland. Dat blijkt uit de jaarcijfers die moederbedrijf RTL Group gisteren bekend heeft gemaakt. RTL Group is het grootste televisiebedrijf in Europa en voor bijna 90 procent eigendom van het Duitse mediaconcern Bertelsmann. RTL Nederland haalde vorig jaar een bedrijfsresultaat van 85 miljoen euro. Het resultaat van de tv-zenders steeg met 1 miljoen euro naar 69 miljoen, de radiotak boekte dankzij Radio 538 een forse groei van 2 naar 16 miljoen. RTL Nederland haalde in 2007 een omzet van 408 miljoen euro. Dat is 17 procent meer dan in 2006.