Veiling in Dubai breekt records voor lokale kunst

Dubai, 6 maart. Op de eerst veiling van veilinghuis Bonham`s in Dubai is het werk Liefde van Farhad Moshiri verkocht voor 1.048.000 dollar (683.000 euro). Hij is daarmee de eerste kunstenaar uit het Midden-Oosten die op een veiling meer dan een miljoen dollar opbrengt. In totaal werd er voor 13 miljoen dollar geveild, het dubbele van wat maximaal werd verwacht. Ook andere kunstenaars uit Iran verkochten goed. Een werk van Charles Zenderoudi bracht met 504.000 dollar het op een na hoogste bedrag op. Polospeler van de Pakistaan Gulgee ging weg voor 336.000, een record voor een kunstenaar uit dat land. Na Christie`s en Sotheby`s, die samen de veilingmarkt mondiaal domineren, is Bonham`s een van de belangrijke veilinghuizen. Christie`s veilde de afgelopen twee jaar al drie maal in Dubai, Sotheby`s nog nooit. Dubai, waar later deze maand voor het tweede jaar een kunstbeurs wordt gehouden, ontwikkelt zich tot het centrum voor de kunsthandel in het Midden-Oosten.