Van Bommel wil weer

Een erg grote verrassing is het niet, maar Mark van Bommel wil na het Europees kampioenschap voetbal graag terugkeren in het Nederlands elftal. Dat heeft de Limburger aan de vooravond van het duel in het UEFA-Cuptoernooi tussen zijn werkgever Bayern München en Anderlecht laten weten. „Na het EK is mijn schoonvader Bert van Marwijk bondscoach”, zei Van Bommel. „Dat is geen garantie voor selectie. Maar ik heb gezegd dat ik beschikbaar ben.”

De middenvelder leeft in onmin met de huidige bondscoach Marco van Basten, die na het EK in Zwitserland en Oostenrijk plaats maakt voor Van Marwijk . Onder de leiding van Van Basten is Van Bommel niet beschikbaar voor Oranje. Zodra Van Marwijk het roer overneemt, wil de speler van Bayern graag terugkeren. „Het is aan de trainer of ik daadwerkelijk geselecteerd word.”

Van Bommel speelde voor Oranje op één groot toernooi, het wereldkampioenschap in 2006 in Duitsland, hoewel hij tijdens de kwalificatie diverse keren werd gepasseerd door Van Basten. Op het WK speelde Van Bommel drie keer in de basis. Tijdens de kwalificatie voor het EK liet hij in oktober 2006 weten niet meer voor Oranje te willen uitkomen onder Van Basten.