Ploegen vragen oordeel tribunaal over wielerconflict

Rotterdam, 6 maart. De IPCT, het bedrijf dat de belangen van de wielerploegen in de ProTour behartigt, wil dat het internationaal sporttribunaal CAS een oordeel geeft over het conflict dat is ontstaan rond Parijs-Nice. De Franse organisator ASO weigert de rittenkoers te rijden onder de regels van de internationale wielerunie UCI en heeft de Astanaploeg van Tourwinnaar Alberto Contador uitgesloten van deelname. De UCI dreigt ploegen en renners die zondag wel van start gaan met een langdurige schorsing. Een voorstel van IPCT-voorzitter Patrick Lefevere, waarin de Franse organisator Parijs-Nice weer op de UCI-kalender plaatst en de ploegen in ruil daarvoor afzien van startrecht in de Tour de France, werd gisteren door ASO afgewezen. Het CAS zal naar verwachting morgen een uitspraak doen over mogelijke sancties tegen ProTourteams die starten in Parijs-Nice.