op nrcnext.nl

Vandaag in het nieuws

Rechter doet uitspraak in de tasjesdiefzaak Het Hof doet uitspraak in de zaak van de moord op Suzanne Wisman uit Tweede Exloërmond Achtste finales UEFA Cup, waaronder Tottenham Hotspur-PSV VN-Voedselconferentie in Brussel over de impact van stijgende voedsel- en olieprijzen op de armen Wereldboekendag Opening kunst- en antiekbeurs Tefaf in Maastricht Glamour Stiletto Run: vrouwen op hoge hakken rennen door de Amsterdamse P.C. Hooftstraat.

Het nieuws in 1 minuut

Even snel bijgepraat worden over het nieuws van vandaag? RTL brengt je elke dag in 1 minuut op de hoogte.

Klik op nrcnext.nl onderaan op het rode bolletje met de camera

Vandaag in de weblogs

Gun je moeder subsidie

Econoom Erica Verdegaal legt uit hoe oma’s duizenden euro’s per jaar kunnen bijverdienen door op hun eigen kleinkinderen te passen. „De truc is dat oma zich bij een erkend gastouderbureau laat inschrijven als gastouder en gaat voldoen aan de kwaliteitseisen van de Wet Kinderopvang. De ouders betalen oma officieel voor elk opvanguur. Omdat oma nu een officiële gastouder is, krijgen de ouders kinderopvangtoeslag. ”

Lees de geldblog van Erica Verdegaal via nrcnext.nl/geldblog

Obama zwart gemaakt

Correspondent Tom-Jan Meeus toont op zijn weblog een filmpje waarin te zien is hoe de huid van Barack Obama in een verkiezingsfilmpje van HillaryClinton zwarter is dan op de oorspronkelijke beelden die gebruikt zijn. Ook O. J. Simpson werd ooit op de cover van Time zwarter gemaakt dan hij is.

Bekijk het filmpje via nrc.nl/race08

Films

Vandaag staan de recensies van de nieuwste films in nrc.next. De trailers zijn vanmiddag te zien op de site. Zoek in de bioscoopagenda op waar en wanneer je favoriete film draait.

Bekijk de trailers via nrcnext.nl/films. De bioscoopagenda vind je via nrcnext.nl/bioscoopagenda