NRC nu ook als ePaper

NRC van gisteren als ePaper.

NRC Handelsblad verschijnt vanaf vandaag ook op elektronisch papier. Als zogeheten ePaper is de krant dagelijks wereldwijd beschikbaar voor abonnees die in het bezit zijn van een iLiad eReader. NRC Handelsblad is het eerste Nederlandse dagblad dat op ePaper verschijnt.

Het apparaat gebruikt technologie die werkt met ‘elektronische inkt’. Het lijkt alsof de artikelen op papier gedrukt staan. Van spiegelingen of ongewenst invallend licht is minder sprake. Het downloaden van één krant, zonder kleur, duurt ongeveer 20 seconden, via wifi. Gebruikers krijgen overzichten van artikelen en kunnen doorklikken naar elk bericht.

„Wij zijn altijd op zoek naar nieuwe wegen om onze journalistieke inhoud te verspreiden”, zegt Birgit Donker, hoofdredacteur van NRC Handelsblad. „Zo versterken we ons imago als innovatieve en vooruitstrevende krant.” Volgens Gert Jan Oelderik, directeur-uitgever van NRC Handelsblad, groeit de markt van eReaders. „Ze worden nu nog vooral verkocht om boeken op te lezen, maar ook voor het lezen van kranten is het een goede, flexibele en vooral mobiele oplossing.” De iLiad eReader met een jaarabonnement op de krant kost 699 euro.

Voor meer informatie: www.nrc.nl/epaper.