Klappen en juichen bij opname clip Idols

Nikki, Nathalie en Charlene gaven gisteren hun eerste live-optreden sinds de finale van Idols zaterdag.

Nathalie (links), winnares Nikki en Charlene gisteren op het podium van De Melkweg in Amsterdam. Foto Isabel Nabuurs 05-03-08, Amsterdam, Idols finalisten: Nathalie, Nikki en Charlene tijdens de optreden in de Melkweg Foto: Isabel Nabuurs Nabuurs, Isabel

„Handjes in de lucht, zwaaien, klappen, maakt niet uit.” De opnameleider in de Max vraagt het publiek van kinderen en tieners om enthousiast te zijn. Ook al is het de zoveelste ‘take’. En daar dimt het licht, staat Nikki met gebogen hoofd en declameert ze de openingszin. Om dan los te barsten in een wilde dans bij haar eerste single, Hello World. Ze speelt luchtgitaar en luchtsax, rent heen en weer op haar luipaardpumps en eindigt het lied zeven keer met een aan James Brown herinnerende knieval op de rand van het podium.

Hier in de Melkweg wordt op woensdagmiddag de clip opgenomen van Idols-winnares Nikki. Nikki Kerkhof (24) uit Sint- Oedenrode won zaterdag de vierde editie van Idols met 62 procent van de stemmen. Idols-4 trok minder kijkers dan eerdere afleveringen, maar de resultaten zijn beter. Idols heeft dit keer misschien ook werkelijk een popidool opgeleverd, en niet alleen musicalsterren. En misschien zelfs meerdere. Want behalve winnares Nikki, die in haar zang zowel ruigheid als bezieling tot uitdrukking kan brengen, zijn ook Charlene en Nathalie hoopgevend. Charlene (19) om de fijnzinnige voordracht en trefzekere uithalen, en Nathalie (26) om... ja, om alles: haar haar, haar uitstraling, haar knallende stembanden, haar diamanten stiletto-hakken.

Gistermiddag, na afloop van de video-opnamen in Amsterdam, waren de drie samen te zien in hun eerste live-optreden sinds Idols. En al werden ze begeleid door een tape, als trio waren ze geslaagd. Ruimhartig in het delen van de aandacht, en ieder met een eigen geluid. Ze begonnen met een couplet van Amazing Grace, om hun gedeelde geloof te onderstrepen, en gingen toen snel over op hun andere gezamenlijke voorkeur: r&b-liedjes als van Beyonce en Alicia Keys. Charlene zong Keys’ „No One, samen deden ze Beyonce’s Crazy In Love vermengd met een stukje Bootylicious, Nathalie was bloedstollend in Proud Mary en Nikki zong een funky Mesmerized. Ze leken opgelucht dat er nu geen kritische jury meer tegenover ze zat. Er werd gesprongen en gedanst, en Nathalie gooide, alle door Idols opgelegde beschavingsregels negerend, haar blote benen tot oorhoogte.

    • Door
    • Hester Carvalho