Eerste hulp aan bootmigranten op Tenerife

Eerste hulp aan bootmigranten op Tenerife Los Cristianos. Onder een rood laken ligt een dode, aangetroffen in een boot met 58 vluchtelingen die gisteren aankwam op het Spaanse eiland Tenerife. Naast hem krijgen zijn medepassagiers eerste hulp toegediend. Er was nog een dode aan boord. De overige opvarenden, allen afkomstig uit Afrika, waren ernstig verzwakt. De boot liep in de nacht van dinsdag op woensdag de haven van Los Cristianos binnen, zonder te zijn opgemerkt door de kustwacht. Eenmaal aan land probeerden sommige opvarenden te vluchten, maar ze werden onderschept door de Spaanse politie. De Canarische Eilanden zijn een van de belangrijkste toegangswegen van Afrikaanse migranten naar Europa. De aankomst van migranten op de Canarische Eilanden is de afgelopen maanden fors afgenomen. In 2007 kwamen 12.478 migranten aan, tegen 31.678 in 2006. De afname is te verklaren door het in werking treden van de Europese kustbewakingsorganisatie Frontex, die sinds augustus 2006 voor de Afrikaanse kust patrouilleert. Foto Arturo Rodriguez/AP A Spanish Red Cross worker attends a migrant next to the covered body of another person who died trying to reach Spain from Northwest Africa in a wooden boat at the Port of Los Cristianos, on the Spanish Canary Island of Tenerife, on Wednesday, March 5, 2008. Two migrants died of the 58 people who were traveling on that boat.(AP Photo/Arturo Rodriguez)
Eerste hulp aan bootmigranten op Tenerife Los Cristianos. Onder een rood laken ligt een dode, aangetroffen in een boot met 58 vluchtelingen die gisteren aankwam op het Spaanse eiland Tenerife. Naast hem krijgen zijn medepassagiers eerste hulp toegediend. Er was nog een dode aan boord. De overige opvarenden, allen afkomstig uit Afrika, waren ernstig verzwakt. De boot liep in de nacht van dinsdag op woensdag de haven van Los Cristianos binnen, zonder te zijn opgemerkt door de kustwacht. Eenmaal aan land probeerden sommige opvarenden te vluchten, maar ze werden onderschept door de Spaanse politie. De Canarische Eilanden zijn een van de belangrijkste toegangswegen van Afrikaanse migranten naar Europa. De aankomst van migranten op de Canarische Eilanden is de afgelopen maanden fors afgenomen. In 2007 kwamen 12.478 migranten aan, tegen 31.678 in 2006. De afname is te verklaren door het in werking treden van de Europese kustbewakingsorganisatie Frontex, die sinds augustus 2006 voor de Afrikaanse kust patrouilleert. Foto Arturo Rodriguez/AP A Spanish Red Cross worker attends a migrant next to the covered body of another person who died trying to reach Spain from Northwest Africa in a wooden boat at the Port of Los Cristianos, on the Spanish Canary Island of Tenerife, on Wednesday, March 5, 2008. Two migrants died of the 58 people who were traveling on that boat.(AP Photo/Arturo Rodriguez) Associated Press

Onder een rood laken ligt een dode, aangetroffen in een boot met 58 vluchtelingen die gisteren aankwam op het Spaanse eiland Tenerife. Naast hem krijgen zijn medepassagiers eerste hulp toegediend. Er was nog een dode aan boord. De overige opvarenden, allen afkomstig uit Afrika, waren ernstig verzwakt.

De boot liep in de nacht van dinsdag op woensdag de haven van Los Cristianos binnen, zonder te zijn opgemerkt door de kustwacht. Eenmaal aan land probeerden sommige opvarenden te vluchten, maar ze werden onderschept door de Spaanse politie.

De Canarische Eilanden zijn een van de belangrijkste toegangswegen van Afrikaanse migranten naar Europa. De aankomst van migranten op de Canarische Eilanden is de afgelopen maanden fors afgenomen. In 2007 kwamen 12.478 migranten aan, tegen 31.678 in 2006. De afname is te verklaren door het in werking treden van de Europese kustbewakingsorganisatie Frontex, die sinds augustus 2006 voor de Afrikaanse kust patrouilleert.