AS Roma schakelt Real uit in Champions League

AS Roma heeft gisteravond met 2-1 gewonnen van Real Madrid in het Bernabeu-stadion. Roma had in Rome de eerste wedstrijd met dezelfde cijfers gewonnen en gaat door naar de kwartfinales van de Champions League. Ook Chelsea kwalificeerde zich door een 3-0 zege tegen Olympiakos Piraeus.

Real Madrid kon niet beschikken over Ruud van Nistelrooy en Wesley Sneijder, beiden geblesseerd. Zonder de Nederlanders kreeg Real het in de eerste helft lastig, al had het wel het meeste balbezit. AS Roma speelde snel, met veel positiewisselingen en opkomende verdedigers en creëerde zo de beste mogelijkheden. Alberto Aquilani schoot de bal van grote afstand op de lat, en Real-doelman Iker Casillas keerde seconden later een schot van Rodrigo Taddei. Real kon er alleen een zwak schot van Julio Baptista tegenover stellen.

Real begon sterker aan de tweede helft en dezelfde Baptista schoot de bal uit een vrije trap op de paal. Toch bleek het uitkijken voor de snelle counters van Roma. De Montenegrijn Mirko Vucinic, amper een minuut op het veld, knalde in de 65ste minuut de bal bij een mooie kans op de lat. Na een overtreding op dezelfde Vucinic kreeg Real-verdediger Pepe zijn tweede gele kaart en dus rood.

Met tien man kreeg Real de bijna onvermijdelijke goal tegen. Taddei kopte de bal fraai voorbij doelman Casillas. Real kreeg weer hoop toen Raúl een minuut later voor de gelijkmaker zorgde, en een ‘afgeweken’ bal van de Nederlandse invaller Royston Drenthe verraste bijna Roma-doelman Alexander Doni. In een spannende slotfase scoorde Vucinic in blessuretijd de beslissende 1-2.

Chelsea, dat twee weken geleden in Griekenland 0-0 had gespeeld, kwam tegen Olympiakos al snel op voorsprong. De Duitser Michael Ballack scoorde in de vijfde minuut. Nog voor het half uur zorgde Frank Lampard voor de tweede Londense treffer. Meteen na rust zorgde oud-Feyenoorder Salomon Kalou voor 3-0.

FC Porto moest tegen Schalke 04 een 1-0 achterstand uit de eerste wedstrijd goedmaken. Lisandro maakte vier minuten voor tijd de 1-0, toen Porto al even met tien man speelde. Toen deze krant naar de drukker moest was de verlenging nog bezig.

Manchester United, Arsenal, Barcelona en Fenerbahçe plaatsten zich dinsdag al voor de kwartfinales. De Turkse ploeg won na strafschoppen bij Sevilla. De laatste achtste finale tussen Inter en Liverpool wordt 11 maart gespeeld. Liverpool verdedigt dan in Milaan een 2-0 voorsprong.

Bekijk beelden via www.uefa.com/matchcentre