AS Roma schakelt Real Madrid uit

AS Roma heeft gisteravond in het Bernabeu-stadion met 2-1 gewonnen van Real Madrid. Roma had in Rome de eerste wedstrijd met dezelfde cijfers gewonnen en gaat door naar de kwartfinales van de Champions League. Ook Chelsea kwalificeerde zich door een 3-0 zege tegen Olympiakos Piraeus. Schalke 04 schakelde na strafschoppen Sevilla uit.

De Spaanse pers rekende vanochtend genadeloos af met Real. Volgens El Mundo speelde Madrid fantasieloos en is het team van coach Bernd Schuster te middelmatig voor Europa. Het is het vierde jaar op rij dat Real wordt uitgeschakeld in de achtste finale.

Roma creëerde in de eerste helft de beste mogelijkheden. Alberto Aquilani schoot de bal van grote afstand op de lat, en Real-doelman Iker Casillas keerde seconden later een schot van Rodrigo Taddei. Real kon er alleen een zwak schot van Julio Baptista tegenover stellen.

Real begon sterker aan de tweede helft en dezelfde Baptista schoot de bal uit een vrije trap op de paal. Toch bleef het uitkijken voor de snelle counters van Roma. De Montenegrijn Mirko Vucinic, amper een minuut op het veld, knalde in de 65ste minuut de bal bij een mooie kans op de lat. Na een overtreding op dezelfde Vucinic kreeg Real-verdediger Pepe zijn tweede gele kaart en dus rood.

Met tien man kreeg Real de bijna onvermijdelijke goal tegen. Taddei kopte de bal fraai voorbij doelman Casillas. Real kreeg weer hoop toen Raúl een minuut later voor de gelijkmaker zorgde, en een ‘afgeweken’ bal van de Nederlandse invaller Royston Drenthe verraste bijna Roma-doelman Alexander Doni. In een spannende slotfase scoorde Vucinic in blessuretijd de beslissende 1-2.

Chelsea, dat twee weken geleden in Griekenland 0-0 had gespeeld, kwam tegen Olympiakos al snel op voorsprong. De Duitser Michael Ballack scoorde in de vijfde minuut. Nog voor het half uur zorgde Frank Lampard voor de tweede Londense treffer. Meteen na rust zorgde oud-Feyenoorder Salomon Kalou voor 3-0.

FC Porto moest tegen Schalke 04 een 1-0 achterstand uit de eerste wedstrijd goedmaken. Lisandro maakte vier minuten voor tijd de 1-0, toen Porto net met tien man speelde. In de verlenging werd niet gescoord en Schalke 04 won de strafschoppenreeks met 4-1. Schalke-doelman Manuel Neuer stopte twee penalties.

Manchester United, Arsenal, Barcelona en Fenerbahçe plaatsten zich dinsdag al voor de kwartfinales. De laatste achtste finale tussen Inter en Liverpool wordt 11 maart gespeeld. Liverpool verdedigt dan in Milaan een 2-0 voorsprong.