Zege Arsenal in San Siro

Arsenal schakelt AC Milan uit in de Champions League.

De Engelsen winnen met2-0 na gelijkspel in Londen.

Milan-verdediger Nesta haalt Arsenal-middenvelder Hleb onderuit, maar in plaats van een strafschop geeft scheidsrechter Plautz de verontwaardigde Arsenal-speler geel wegens een vermeende Schwalbe. Foto’s AP, AFP Arsenal's midfielder of Belarus Aleksandr Hleb (R) is given a yellow card by Austrian referee Konrad Plautz during the UEFA Champions League quarter-final match between AC Milan and Arsenal at San Siro Stadium in Milan on March 4,2008. AFP PHOTO DAMIEN MEYER AFP

AC Milan, de winnaar van de Champions League van vorig seizoen, is gisteravond in de achtste finales van het miljoenenbal uitgeschakeld door Arsenal. Fabregas en Adebayor bezorgden in San Siro de Engelse ploeg de overwinning (0-2). In Londen was de eerste wedstrijd in 0-0 geëindigd. De uitschakeling van Milan betekende het Europese afscheid van Paolo Maldini.

Bij de Milanezen ontbraken wegens blessures de Nederlander Seedorf, doelman Dida, Emerson en natuurlijk Ronaldo. Voormalig Roda-doelman Kalac stond onder de lat bij de rossoneri. Arsenal trad aan zonder Rosicky, Eduardo en Touré.

In de eerste helft nam AC Milan aanvankelijk het initiatief. Fabregas moest in de achtste minuut bij een corner van de Italiaanse ploeg de bal van de lijn halen. Inzaghi en vervolgens vooral het Braziliaanse wonderkind Pato hadden Milan op een voorsprong kunnen zetten. Maar halverwege de eerste helft nam Arsenal het heft in handen met snel circulatievoetbal. Milan ontsnapte toen Fabregas de bal op de lat schoot. En ook toen Hleb geel kreeg, terwijl hij een strafschop verdiende. Arsenal combineerde te veel en dat speelde de sterke defensie van Milan in de kaart.

Ook na rust bleef de Engelse ploeg echter gevaarlijk. Zo moest Kalac redding brengen toen invaller Walcott alleen op hem afkwam. Maar op het stuiterende afstandsschot van Fabregas en de intikker van Adebayor in de extra tijd was de doelman kansloos.

FC Barcelona had in het eigen stadion Camp Nou wat goed te maken na de nederlaag tegen Atlético Madrid (4-2) van afgelopen weekeinde. De Catalaanse ploeg, die met een 3-2 voorsprong uit de eerste ontmoeting begon, maakte tegen het Schotse Celtic geen fout. Al werd het een magere overwinning (1-0) door een treffer van Xavi, al in de derde minuut gemaakt. Het duel werd geleid door de Nederlander Pieter Vink. Zijn landgenoot Jan Vennegoor of Hesselink werd na rust bij Celtic gewisseld.

Manchester United bereikte de kwartfinales door een 1-0 zege op Olympique Lyon. In Frankrijk was het duel gelijk geëindigd: 1-1. De winnende treffer werd op Old Trafford voor United kort voor rust gemaakt door Cristiano Ronaldo.

Bekijk beelden van de duels op www.uefa.com/matchcentre