Van Basten stelt voor in Arena op kunstgras te spelen

Van Basten stelt voor in Arena op kunstgras te spelen Amsterdam, 5 maart. Nieuwe aankopen, kunstgras in de Arena en een samenwerkingsverband met FC Barcelona. Marco van Basten lanceerde vanochtend een aantal plannen tijdens de persconferentie waarbij hij werd gepresenteerd als de nieuwe hoofdtrainer van Ajax. Samen met zijn assistenten John van ’t Schip en Rob Witschge tekende hij een contract voor vier jaar. „Marco is een perfectionist, hij weet wat hij wil”, zei technisch directeur Martin van Geel. „Gezien zijn ambitie hebben wij er alle vertrouwen in dat we met hem weer om het kampioenschap gaan spelen.”Van Basten wacht de komende weken af hoe Johan Cruijff (op de achtergrond zichtbaar als muurschildering) het technische beleid gaat vormgeven. „Hij heeft gezegd: laat mij even mijn gang gaan, dan regel ik het”, aldus Van Basten. De huidige bondscoach van het Nederlands elftal wil, eenmaal in dienst van Ajax, zijn invloed aanwenden om bij Europese topclubs spelers los te weken. En daarbij hanteert hij het principe: het geld moet op het veld staan en niet op de bank. „Als je denkt aan een samenwerkingsverband met bijvoorbeeld FC Barcelona, moet het wel voor beide partijen interessant zijn”, zei Van Basten. Hij hoopt dat Klaas Jan Huntelaar en John Heitinga voor Ajax behouden blijven. Als Edgar Davids de komende maanden voor hem een versterking blijkt te zijn, geldt voor hem hetzelfde. Verrassend was zijn idee om in de Arena op kunstgras te gaan spelen. „Ik doe het liever niet, maar als de mat niet beter wordt zullen we dit heel nadrukkelijk met de spelers bespreken.” Foto Bas Czerwinski 05-03-2008, AMSTERDAM. MARCO VAN BASTEN OP WEG NAAR DE PERSCONFERENTIE. FOTO BAS CZERWINSKI Czerwinski, Bas