tv film

tv film Vera Drake (Mike Leigh, 2004) België2, 20.40-22.40u. Vera Drake maakt de huizen van rijke dames schoon, bezoekt elke dag haar zieke moeder, zorgt voor haar kinderen en haar man en zonder dat iemand het weet helpt ze zonder er geld voor te willen af en toe een ongetrouwd meisje of een vrouw die al te veel kinderen heeft met een abortus. Uit een biscuitblik haalt ze haar primitieve instrumenten en dan moet de vrouw even op bed gaan liggen. Film speelt zich af in de jaren vijftig, toen abortus nog illegaal was. De film, die ook over grote klassenverschillen gaat, werd veelvuldig bekroond, met de Gouden Leeuw en drie Bafta’s, de Engelse Oscars.
tv film Vera Drake (Mike Leigh, 2004) België2, 20.40-22.40u. Vera Drake maakt de huizen van rijke dames schoon, bezoekt elke dag haar zieke moeder, zorgt voor haar kinderen en haar man en zonder dat iemand het weet helpt ze zonder er geld voor te willen af en toe een ongetrouwd meisje of een vrouw die al te veel kinderen heeft met een abortus. Uit een biscuitblik haalt ze haar primitieve instrumenten en dan moet de vrouw even op bed gaan liggen. Film speelt zich af in de jaren vijftig, toen abortus nog illegaal was. De film, die ook over grote klassenverschillen gaat, werd veelvuldig bekroond, met de Gouden Leeuw en drie Bafta’s, de Engelse Oscars.

Vera Drake (Mike Leigh, 2004)België2, 20.40-22.40u.

Vera Drake maakt de huizen van rijke dames schoon, bezoekt elke dag haar zieke moeder, zorgt voor haar kinderen en haar man en zonder dat iemand het weet helpt ze zonder er geld voor te willen af en toe een ongetrouwd meisje of een vrouw die al te veel kinderen heeft met een abortus. Uit een biscuitblik haalt ze haar primitieve instrumenten en dan moet de vrouw even op bed gaan liggen. Film speelt zich af in de jaren vijftig, toen abortus nog illegaal was. De film, die ook over grote klassenverschillen gaat, werd veelvuldig bekroond, met de Gouden Leeuw en drie Bafta’s, de Engelse Oscars.