Radio Voorkeur

Desmet live. Gesprek met bergbeklimmer Ronald Naar over zijn boek Verliefd op sneeuw. In het kader van Internationale Vrouwendag bespreekt auteur Joke van der Zwaard haar nieuwe boek Gelukszoekers: Vrouwelijke huwelijksmigranten in Nederland. Livemuziek van Jodymoon. Radio 5, 18.05-19.50u.

Kunststof. Huub Oosterhuis is neerlandicus, filosoof en theoloog maar bovenal een van de populairste dichters. In zijn nieuwe bundel Wie bestaat schrijft hij over de dood van zijn vader en zijn broer, Prins Claus, de Schipholbrand, zijn onberedeneerbaar godsverlangen en zijn kinderen Tjeerd en Trijntje. Radio 1, 19.04-20.00u.

De avonden. Historicus René Bakker promoveerde op Reizen en de kunst van het schrijven, over de arts, wereldreiziger en politiek tekenaar Pieter van Woensel (1747-1808). Journalist John Jansen van Galen vertelt over het verhaal De Pleziertrein van Nescio en o.a. een gesprek met fotograaf Marcel van der Vlugt. Radio 6, 20.02-22.00u.

Napels. Ex-voetballer en columnist Jan Mulder fungeert bijna zijn hele televisieleven als side-kick. Hij vertelt aan wie hij zich werkelijk verbindt en waarom. Radio 5, 20.02-21.02u.