Nieuwe luchtsoort

De winterse speldenprik van de afgelopen paar dagen is alweer bijna voorbij. Er stroomt vanavond al mildere lucht binnen en vooral op grotere hoogte in de atmosfeer warmt het op. Met de winterse buien is het dus voorlopig afgelopen. De warmere lucht die in aantocht is wordt vergezeld door vrij veel wolkenvelden en in het noorden en noordoosten kan het daaruit licht spatteren, zowel vanavond als vannacht. De temperatuur zal op de meeste plekken niet veel lager worden dan 2 graden.

Morgen overdag is het overwegend bewolkt met soms even een opklaring. In de ochtend kan verspreid wat lichte regen of motregen vallen, vooral in het noordoosten. Ook tijdens de middaguren maakt de noordoosthoek nog de grootste kans op enige neerslag. Bij een matige tot vrij krachtige westelijke wind schommelen de maxima rond 10 graden.

Ook de dag van vrijdag brengt ons voornamelijk bewolking. Met name in de middag valt er hier en daar in het land wat regen. In het weekeinde keren de opklaringen terug, maar ze worden afgewisseld met buien. De hoeveelheid regen blijft bescheiden.

Meer regen valt de komende twee etmalen vooral in de centrale delen van de Middellandse Zee. Daar cirkelt een lagedrukgebied rond met vele buien, zowel in Italië als in delen van de Balkan. Ook eilanden als Corsica en Sardinië zullen heel wat buien over zich heen krijgen. Bovendien waait het er fors.