Nieuw offensief van leger Israël in de Gazastrook

KHAN YOUNIS. Zo`n 25 Israëlische tanks zijn gisteravond na zonsondergang het zuiden van de Gazastrook binnengetrokken in een nieuw offensief. Maandag trok Israël zich kortstondig terug na een militaire actie in de Gazastrook, die aan bijna 120 Palestijnen het leven kostte. Volgens medische bronnen aan Palestijnse kant is bij schermutselingen tussen de troepen en Palestijnse militanten een baby omgekomen. De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken, Condoleezza Rice, deed gisteren op de Westelijke Jordaanoever een poging om de gestrande vredesonderhandelingen tussen Israël en de Palestijnen nieuw leven in te blazen. Zij en president Bush lieten zich optimistisch uit. Volgens de Palestijnse president Abbas kan er pas vooruitgang worden geboekt als er een staakt-het-vuren wordt afgekondigd. Israël heeft dat eerder geweigerd. De Palestijnse raketbeschietingen gingen gisteren door.