Moslimomroep behoudt zendtijd

HILVERSUM, 5 maart. De Nederlandse Moslimomroep (NMO) herbergt diverse stromingen in de moslimgemeenschap en behoudt daardoor zijn zendtijd. Dat heeft het Commissariaat voor de Media gisteren besloten. De politiek oordeelde medio februari dat de NMO meer moest doen om liberale moslims binnen de gelederen te halen.

Het NMO-bestuur heeft toegezegd aanwijzingen van een accountant over de financiële administratie binnen drie maanden uit te voeren. Daarmee is voldaan aan de voorwaarden die zijn gesteld bij toewijzing van de zendtijd. Het NMO-bestuur bestaat nu uit elf leden: negen mannen en twee vrouwen van uiteenlopende leeftijd die samen alle stromingen binnen de islam (Soennieten, Sji`ieten, Ahmadiyya en Alevieten) vertegenwoordigen. De bestuursleden vertegenwoordigen de Marokkaanse, Surinaamse, Irakese, Bosnische en autochtone Nederlandse moslimgemeenschap.