Legers Azerbajdzjan en Armenië slaags

Baku. Twee Azerbajdzjaanse militairen zijn gisteren gedood bij botsingen met Armeense strijdkrachten, nabij de door Armenië gecontroleerde enclave Nagorny Karabach in Azerbajdzjan. Dat heeft de Azerbajdzjaanse minister van Defensie gisteren verklaard. Aan Armeense kant zouden bij de urenlange beschietingen gewonden zijn gevallen. Kort voor het incident had president Alijev van Azerbajdzjan gezegd dat zijn land met geweld de macht over de enclave zou kunnen overnemen. Armenië beschuldigt Azerbajdzjan ervan misbruik te maken van de instabiele situatie waarin het land zich bevindt sinds de presidentsverkiezingen van vorige maand. Sinds dit weekeinde geldt de noodtoestand in Armenië, nadat bij rellen tussen demonstranten en politie acht doden waren gevallen. Gisteren werden dertig mensen opgepakt die bij de rellen betrokken zouden zijn. Westerse diplomaten zijn in het land om te bemiddelen.