La S. praatte uit vrees voor leven met politie

amsterdam. Peter la S., de kroongetuige in het onderzoek naar de lange serie liquidaties in de Amsterdamse onderwereld, is uit vrees voor zijn eigen leven gaan praten met politie en justitie. Peter la S. vreesde dat zijn vriend en criminele compagnon Jesse R. hem het ”licht uit de ogen zou schieten” omdat hij te veel wist over in het verleden gepleegde moorden en nog bestaande moordplannen. ”Die beslissing kon ieder moment genomen worden.” Dat verklaarde Peter la S. gisteren tijdens zijn eerste openbare getuigenis in het onderzoek naar de moord op hasj- en vastgoedhandelaar Kees Houtman. La S. heeft bekend dat hij hierbij betrokken was. Ook wordt hij verdacht van betrokkenheid bij de moord op twee andere onderwereldfiguren. De zaak gaat over drie weken verder.