Hirsch Ballin houdt vast aan proef internetgokken

DEN HAAG. Minister Ernst Hirsch Ballin (Justitie, CDA) houdt vast aan een langdurige proef met legaal internetgokken. Om critici van het experiment tegemoet te komen, zal de bewindsman jaarlijks besluiten of hij doorgaat met het gecontroleerd aanbieden van kansspelen op internet. Die beslissing zal afhangen van het animo voor legaal internetgokken. Wanneer blijkt dat het legale aanbod meer gokkers naar het internet trekt, zal Hirsch Ballin de site uit de lucht halen. Momenteel gokken naar schatting een kleine 400.000 Nederlanders via internet. Dat aantal moet niet veel groter worden. De minister heeft dat gisteren geschreven in een brief aan de Eerste Kamer. De senaat heeft de stemming over een experiment met legaal internetgokken vorige maand uitgesteld, zodat Hirsch Ballin zijn voorstel kon aanpassen. Voor zijn oorspronkelijke plan leek geen meerderheid te bestaan in de Eerste Kamer.