Debitel sluit winkels, 200 banen verdwijnen

HOOFDDORP. De telecomaanbieder Debitel sluit de komende maanden 33 eigen winkels en 39 verkooppunten in andere winkels, zoals de elektronicaketen It`s. Verkoop van simkaarten en abonnementen voor mobiele telefonie zal voortaan alleen nog plaatsvinden via internet en de telefoon, liet een woordvoerder weten. Hij verklaarde dat de winkels te weinig opleveren. De sluiting van de verkooppunten kost ongeveer tweehonderd mensen hun baan. Debitel heeft het al geruime tijd moeilijk op de Nederlandse markt. Het aantal klanten loopt terug. Momenteel telt het bedrijf, dat gebruik maakt van netwerken van concurrenten, zo`n 950.000 aansluitingen. Een jaar geleden waren dat er nog meer dan een miljoen.

Lees meer over de overname van Volkswagen door Porsche op nrcnext.nl/links