De documentation officer

Karin Struijs (29) Foto Flip Franssen Nederland, Wageningen, 29-2-2008 Karin Struijs, carriere-meetlat Foto: Flip Franssen Franssen, Flip

Wat houdt uw werk in?

„Ik beheer de recepten van de babyvoedingsproducten, die door onze fabrieken in Azië worden gemaakt. We hebben fabrieken in China, Thailand, Maleisië en Indonesië. Die produceren babymelkpoeders voor de lokale of regionale markt. De kwaliteit van de producten uit die fabrieken mag onderling niet van elkaar verschillen. Om dat te garanderen is het van belang dat alle fabrieken met dezelfde recepten werken en dezelfde ingrediënten gebruiken. Ik zorg ervoor dat dat gebeurt.”

Hoe ziet uw werk er concreet uit?

„Ik ben een intermediair tussen de afdeling productontwikkeling in Nederland en de productiefabrieken in Azië. Als er een nieuw of verbeterd recept is ontwikkeld zorg ik dat de fabrieken in Azië alle informatie krijgen die nodig is om het product te maken. Daarnaast ben ik de verbindende schakel tussen de afdeling productontwikkeling en de marketingdivisie. Bij marketing is men verantwoordelijk voor de productregistratie en voor de productinformatie op de verpakking en in reclame-uitingen. Dus ook daar moet men precies weten welke nutriënten er in de voeding zitten.”

Is dit uw eerste baan?

„Nee, ik doe dit werk nu anderhalf jaar. Daarvoor werkte ik op de afdeling productontwikkeling waar ik onder meer nieuwe babyvoeding ontwikkelde. Dat was ontzettend interessant maar na een paar jaar had ik behoefte aan verbreding. Als ontwikkelaar is je werkterrein enigszins beperkt, omdat je dagelijks in het laboratorium zit om proeven te doen.”

    • Tobias Reijngoud