CJP verstrekt scholier nieuwe cultuurkaart

AMSTERDAM, 5 maart. De stichting Cultureel Jongeren Paspoort (CJP) verstrekt in opdracht van het ministerie van Cultuur met ingang van het schooljaar 2008-2009 alle 900.000 leerlingen uit het voortgezet onderwijs een zogeheten cultuurkaart. Dat heeft de stichting bekendgemaakt. Met de nieuwe pas, die is geladen met een tegoed van 15 euro, krijgen scholieren korting op culturele uitstapjes naar musea, bioscopen en theaters. De kaart vervangt de ckv-vouchers die sinds 1999 worden verstrekt aan leerlingen die het vak cultureel kunstzinnige vorming volgen. De nieuwe kaart wordt gekoppeld aan het bestaande CJP en geeft alle leerlingen recht op dezelfde kortingen. Het ministerie rekent er op dat ook jongeren die geen ckv-vakken volgen, vaker gebruik zullen maken van het culturele aanbod. Jongeren die het voortgezet onderwijs hebben verlaten, kunnen tot de leeftijd van 26 jaar nog steeds lid worden van het CJP voor 15 euro per jaar.