Boos of teleurgesteld?

Foto Ton Niessing vitesse - vvv 29-02-2008 1 - 3 theo janssen met nordin amrabat scheidrechter jack van hulten kijkt toe
Foto Ton Niessing vitesse - vvv 29-02-2008 1 - 3 theo janssen met nordin amrabat scheidrechter jack van hulten kijkt toe Niessing, Ton

Bij spanningen tussen de seksen wordt boosheid vaak ontkend: „nee ik ben niet boos, ik ben teleurgesteld”. Vooral vrouwen lijken vaker teleurgesteld dan boos. Althans, dat zeggen ze. Mannen onderling hebben niet zo’n moeite met boosheid. Theo Janssen van Vitesse is ziedend en maakt dat vrij duidelijk aan Nordin Amrabat van VVV. Janssen staat zo hoog mogelijk, de spieren in de nek zijn opgezwollen (klaar voor een kopstoot?) en hij port met zijn vinger in het gezicht van Amrabat. De man in het zwart is scheidsrechter Jack van Hulten. Heeft volgens eigen zeggen altijd een positieve kijk op het leven en is behulpzaam en sociaal. Klopt. Hij lijkt zeker niet boos en zou een medewerker van Specsavers kunnen zijn (de sponsor van ons scheidsrechtersgilde) die bezorgd wil nagaan of er iets mis is met het brilletje van Amrabat. Hoeft niet, Amrabat draagt geen brilletje. Hij was wel lange tijd lastig, maar vond zijn draai en wordt gezien als de revelatie van het seizoen 2007-2008. Volgend seizoen speelt hij voor PSV. Theo Janssen komt uit Arnhem en speelde altijd voor Vitesse. Was ook lastig: te dik, geen inzet, veel tattoo’s. Maar…Janssen kwam terug. Leek het. Jaarlijks is er belangstelling voor Janssen maar van een transfer komt het maar niet. Onlangs weer; FC Groningen vond hem te duur. Terug naar de wedstrijd. Het was de wedstrijd van Amrabat; hij scoorde tweemaal en had een groot aandeel in de derde goal. Vitesse wordt thuis vernederd. Janssen baalt, ook de transfer naar Groningen ging al niet door. Nee, hij is niet teleurgesteld, hij is boos!

    • Joop van der Pligt