Asus EEE PC ‘upgrade’ naar Windows XP

Normaal gesproken loopt het niet storm op een Asus persconferentie, maar op de Cebit zat een groep van enkele honderden journalisten ademloos te luisteren naar een Chinees gesproken aankondiging over de EEE-pc, Asus’ onverwachte succesnummer. De EEE PC is een kleine, lichte notebook die met minieme hardware Linux kan draaien. Niks nieuws onder de zon,

asus.jpg

Normaal gesproken loopt het niet storm op een Asus persconferentie, maar op de Cebit zat een groep van enkele honderden journalisten ademloos te luisteren naar een Chinees gesproken aankondiging over de EEE-pc, Asus’ onverwachte succesnummer.
ASUS_Eee_PC.jpgDe EEE PC is een kleine, lichte notebook die met minieme hardware Linux kan draaien. Niks nieuws onder de zon, maar de notebook werd uitstekend ontvangen vooral dankzij z’n vriendelijke prijs. Asus denkt er dit jaar 3 tot 5 miljoen van te verkopen.
De nieuwe Asus EEE PC kan ook Windows draaien dankzij een ‘revolutionaire’ upgrade: een harde schijf van 12 GB en 1 GB werkgeheugen. Het scherm is ook een tikie groter geworden: 8,9 inch. Let op: het gaat hier om Windows XP, voor Vista is de EEE PC niet geschikt.
De prijs voor de nieuwe versie is 399 euro, verkrijgbaar vanaf de zomer.

De EEE-PC is in Nederland niet of nauwelijks te verkrijgen. De concurrentie zit echter niet stil, want goedkope laptops op Linux lijken een hot item: bijvoorbeeld de Elonex ONE (minder dan 99 Britse ponden / 130 euro),  een mini-laptop die twee weken geleden werd geïntroduceerd. Of, nieuw op Cebit: de Gecube, een laptop met een scherm van 7 inch die 269 euro moet gaan kosten. Ook gezien: deze Noahpad, met kantelbaar scherm.

En off-topic een screenshot voor deze dekselse reactie: Vandale’s mening over de of het notebook.

notebook.jpg

    • Marc Hijink