Arsenal verder na zege op AC Milan

Titelhouder AC Milan is gisteren uitgeschakeld in de Champions League. De ploeg uit Italië verloor op eigen veld van Arsenal met 2-0. De heenwedstrijd was geëindigd in 0-0, waardoor de koploper van Engeland zich plaatste voor de kwartfinales. Ook Manchester United, Fenerbahçe en Barcelona zijn verder.

AC Milan, zonder de geblesseerde middenvelder Clarence Seedorf, had in de eerste helft een veldoverwicht. Doelpogingen van Alexandre Pato en Filippo Inzaghi hadden geen resultaat, waarna Arsenal het duel overnam. De ploeg van manager Arsene Wenger had vlak voor rust een penalty moeten krijgen en verzuimde in de tweede helft lange tijd de kansen te benutten. In de slotfase velden Cesc Fabregas en Emmanuel Adebayor het vonnis over de thuisploeg.

Manchester United wist zich in de achtste finales met moeite te ontdoen van Olympique Lyon. Cristiano Ronaldo, die in vorm is de laatste tijd, was opnieuw beslissend voor de ploeg uit Engeland. De Portugees maakt vlak voor rust het enige doelpunt, zijn dertigste van het seizoen. Na de rust had doelman Edwin van der Sar geluk dat Lyon, dat Manchester thuis op 1-1 had gehouden, slechts de doelpaal wist te raken.

Sevilla, zonder de geblesseerde verdediger Khalid Boulahrouz, leek tegen Fenerbahçe een 3-2 nederlaag in Turkije op eigen veld goed te maken. Na tien minuten leidde de thuisploeg met 2-0 dankzij treffers van Daniel Alves en Seydon Keita, door fouten van doelman Volkan Demirel. Door twee treffers van de Braziliaan Deivid van Fenerbahçe en een treffer van Frédéric Kanouté namens Sevilla werd een verlenging noodzakelijk. In de extra speeltijd vielen geen doelpunten, waarna doelman Demirel Fenerbahçe met drie reddingen de zege bezorgde in de strafschoppenserie.

Barcelona won in Camp Nou eenvoudig met 1-0 van Celtic, nadat de formatie van trainer Frank Rijkaard de heenwedstrijd in Schotland met 3-2 had gewonnen. De ploeg uit Spanje kwam in de tweede minuut op voorsprong door een doelpunt van Xavi, na voorbereidend werk van de Brazilianen Ronaldinho en Sylvinho (1-0). Het leek de aanzet tot een doelpuntrijk duel, maar ondanks soepel positiespel bleef het bij één treffer. De zege werd overschaduwd door het uitvallen van de Argentijn Lionel Messi, die huilde toen hij werd gewisseld met een tweede hamstringblessure in korte tijd. Hij is vier tot zes weken uitgeschakeld.

Vanavond worden nog drie returns gespeeld in de Champions League. Chelsea speelt tegen Olympiakos Piraeus, Porto neemt het op tegen Schalke 04 en Real Madrid treedt, zonder Robben, Sneijder en Van Nistelrooy, aan tegen AS Roma. Op 11 maart speelt Internazionale tegen Liverpool.