3 kijken

Bana in gesprek met... Bana

Bana doet Cruise

www.youtube.com, zoek op ‘eric bana’ en ‘tom cruise’

Met films als Munich en The Other Boleyn Girl is ‘grappig’ niet de eerste kwalificatie die je Eric Bana zou geven. Toch werd de acteur, vóór al deze serieusheid, gezien als een van de grappigste mannen van Australië. Hij had er zelfs een eigen sketchshow. Ruim tien jaar later is een van deze sketches weer boven komen drijven. Het filmpje is actueler dan ooit: Ray Martin (gespeeld door Bana) interviewt Hollywood superster Tom Cruise (ook Bana). Het is 1997. Jaren vóór creepy Cruise op Oprahs bank springt en in interviews zijn Scientology-geloof promoot. Bana had duidelijk een vooruitziende blik. Als Martin naar z’n kinderen vraagt, wordt Cruise emotioneel. En zodra Martin de superster wil troosten, vinden de twee elkaar in een gepassioneerde kus. Er zijn recent véél Cruise persiflages gemaakt, maar deze is, hoe oud ook, een van de beste. (AM)

Met bijdragen van Malin Kox, Anke Meijer en Sofie Vanlommel