2 schilderen

Portretten op bestelling

Pricasso

www.pricasso.com, zo’n 100 euro (150 dollar) exclusief verzendkosten

In de film My left foot vertolkt Daniel Day Lewis op indringende wijze Christy Brown, een verlamde kunstenaar die met zijn tenen schildert. Met de mond gemaakte kunst kennen we vooral van kerstkaarten. Vingerverven, dat hebben we allemaal ooit leuk gevonden. Maar er zijn nog meer lichaamsdelen waarmee je creatief kunt zijn. ‘Pricasso’ is de artiestennaam van Australiër Tim Patch, een kruising tussen een Chippendale en een surfer op leeftijd. Hij schildert met zijn penis. Op zijn site kan je hem aan het werk zien. Een portret bestellen gaat zo: stuur een foto per e-mail, hij bewerkt – tja – die tot een portret. Bevalt het resultaat, dan wordt voor 150 dollar een canvas (50 bij 60cm) opgestuurd. Pricasso maakt ook vrij werk, zoals de serie ‘Wereldleiders’. Op de site staat een filmpje waarop hij George Bush tevoorschijn tovert. (SV)