Wolfsen praat met ouders overlast jeugd

Utrecht. Burgemeester Wolfsen van Utrecht gaat in sommige gevallen persoonlijk samen met de politie gesprekken voeren met de ouders van overlast veroorzakende jongeren in de Utrechtse wijk Hoograven. Daartoe besloot hij gisteren na overleg met politie en Openbaar Ministerie (OM). In de wijk is het de laatste tijd onrustig. Vorig weekeinde ging een auto in vlammen op. Dat gebeurt sinds een maand vaker. Ook werd de politie eerder in de wijk met stenen bekogeld en gooiden jongeren ruiten in. Het gaat om een harde kern van ongeveer 25 jongeren die bijna allemaal eerder in aanraking kwamen met politie, verklaarde Wolfsen gisteren tegenover RTV Utrecht. Het samenscholingsverbod dat in de nabijgelegen wijk Kanaleneiland van kracht is, wordt niet ingevoerd in Hoograven. Onlangs verklaarde de Utrechtse rechter de preventieve handhaving van dat verbod door de gemeente onwettig. Wolfsen wil het hoger beroep tegen die uitspraak afwachten.