Wat is nu het probleem met de boerkini?

Ik begrijp niet veel van de discussie over de boerkini (Opinie & Debat, 1 maart). Een boerka bedekt behalve het gehele lichaam ook het gezicht en dát is hetgene waar wij Nederlanders zeggen problemen mee te hebben. Wij willen elkaars gezicht kunnen zien om `open te communiceren`. Boerka`s werken zo belemmerend bij het uitoefenen van veel beroepen.

Tot zover kan ik de bezwaren volgen. Maar hoe mensen er op straat of in het zwembad bij willen lopen, dat moeten ze toch echt zelf weten. Ik kan met meer mensen op straat niet open communiceren, bijvoorbeeld omdat er niets op te maken valt uit een gezicht vol make-up of botox. Op de foto`s die ik van vrouwen in boerkini heb gezien, zie ik echter wél hun gezicht, meestal vrolijk; misschien wel omdat ze eindelijk kunnen gaan zwemmen wanneer ze willen.

    • Florrie van der Kamp Amsterdam