Televisie Voorkeur

Maart is bij Het Klokhuis de ‘criminele’ maand, met speciale aandacht voor de bestrijding van de misdaad. Vandaag de politiehond, die – bij gebleken geschiktheid – een opleiding van drie jaar krijgt. Ned.3, 18.25-18.45u. 17/7/2007 Foto Freddy Rikken Arrow hapt in een juten mof Rikken, Freddy

actualiteiten

EénVandaag. De provincie Groningen gaat de bestrijding van de muskusrat rigoureus anders aanpakken: de rat wordt bij wijze van experiment met rust gelaten. Tot ontzetting van het waterschap, dat land voor deze proef beschikbaar moet stellen. Verder o.a. een reportage over kraakwachten die door krakers met knuppels en stokken de panden worden uitgewerkt die zij moeten bewaken. Ned.1, 17.59-18.45u.

Netwerk. Reportage over de keerzijde van methadonverstrekking. Al tientallen jaren wordt in Nederland methadon verstrekt aan heroïneverslaafden, momenteel zo'n 12.000. Het aanvankelijke doel was de verslaafden van hun verslaving af te brengen. Maar de verstrekte doses zijn in de afgelopen jaren steeds hoger geworden. Commentaar van een woordvoerder van verslavingskliniek Jellinek. Ned.2, 20.25-20.50u.

Nova/Den Haag Vandaag. Verslag uit Texas over de Amerikaanse voorverkiezingen en een reportage over de wantoestanden bij de Nederlandse detentiecentra voor vreemdelingen. Hun wordt medische zorg onthouden. Ned.2, 22.15-22.50u.

praatprogramma

De wereld draait door. Carel Kraayenhof vertelt over zijn nieuwe cd, waarop hij zijn bandoneonmuziek combineert met muziek uit Cuba. Ned. 3, 19.30-20.15u.

Het elfde uur. Maurice de Hond peilde dat het merendeel van de Nederlanders vindt dat Wilders het recht heeft om de film Fitna te maken. De kiezers zijn van links tot rechts verdeeld over de vraag of Wilders de film ook moet uitzenden. Debat over de waarschuwing die premier Balkenende aan Wilders heeft gegeven. CDA-politicus en ex-Kamerlid Hannie van Leeuwen buigt zich over de vraag of er in kerk en moskee voldoende oog is voor mensen met een handicap, journalist Max Westerman over de verkiezingskansen van Hillary Clinton en Barack Obama en Violet Falkenburg over haar boekje, waarin BN’ers als Foppe de Haan en Cas Spijkers uitspraken doen over ouder worden en geestelijk energiek blijven. Ned.2, 21.15-22.00u.

Pauw en Witteman. Charles Groenhuijsen geeft zijn mening over de voorverkiezingen in de staten Texas en Ohio. Wies de Win is een eerder slachtoffer van verkrachter Peter H., die terechtstaat voor de verkrachting van en de moord op de 15-jarige Melanie Sijbers. Op woensdag 5 maart is het hoger beroep in Den Bosch. Ned.1, 23.00-23.55u.

Documentaire

Horizon: Are we alone in the universe. Al vijftig jaar zoekt de vereniging Search for Extra Terrestrial Intelligence de Melkweg af naar berichten van buitenaardse beschavingen. Recentelijk ontdekten astronomische speurders een nieuwe planeet, Gliese 581 c. Het gaat om een planeet die van alle tot nu toe ontdekte planeten het meest lijkt op de aarde. Een doorbraak. De NASA verwacht dat de komende tien jaar nog vijftig van dergelijke planeten worden ontdekt. BBC 2, 22.00-22.50u.

NCRV Dokument: Vaarwel vmbo. Laatste deel van 2-delige documentaire over de onorthodoxe leraar Ruud Rosier en zijn leerlingen uit klas 4C van een ‘zwarte’ school in Amsterdam-Noord. De populaire docent krijgt te horen dat zijn contract niet wordt verlengd. Hij bezit niet de vereiste diploma's om voor de klas te mogen staan. Herhaling van 16-10-2006. Ned. 2, 23.25-0.15u.

Informatief

Antartica: De Belgen komen terug. Eerste deel van vijfdelige serie over de oprichting van een Belgische onderzoeksbasis op Antartica. België 2, Canvas, 22.10-21.40u.

Imagine, Mark Newson: Urban spaceman. Portret van industrieel ontwerper Mark Newson. BBC 1, 23.35-0.25u.

Film 2008. Filmmagazine, met onder andere aandacht voor de film The other Boleyn girl. BBC1, 0.25-0.55u.

sport

NOS: UEFA Champions League: AC Milan - Arsenal. Voorbeschouwing met (vanaf 20.40u.) verslag van de eerste helft, een voorlopige wedstrijdanalyse, verslag van de tweede helft en een nabeschouwing. Ned.20.15-23.00u.