Real-spits Robben weken aan de kant na zware overtreding

MADRID. Aanvaller Arjen Robben moet bij Real Madrid rekening houden met een herstelperiode van drie tot zes weken. Dat heeft de medische staf van de Spaanse koploper gisteren bekendgemaakt na nader onderzoek van de enkelblessure bij de Nederlandse international. Robben werd zaterdag in de competitiewedstrijd tegen Recreativo Huelva (3-2) uit de wedstrijd geschopt. Zijn enkel is zwaar gekneusd. De vleugelspits sprak van een mokerslag. ”Ik schrok me dood na die overtreding. Het voelde meteen niet goed aan.” Boosdoener Quique Alvarez betuigde spijt na zijn woeste charge, die hem de rode kaart opleverde. ”Het was de slechtste dag in mijn professionele loopbaan”, liet hij weten. Robben mist onder meer de return tegen AS Roma in de achtste finales van de Champions League. Real verloor de eerste wedstrijd in Rome met 2-1.