Radio Voorkeur

Kunststof. Het wilde westen is de nieuwe theatershow van singer/songrwiter Maarten van Roozendaal, die het afgelopen weekeinde in première ging in de Kleine Komedie in Amsterdam. Tegelijkertijd verschijnen het boek en de dvd van zijn vorige show, Barmhart. Radio 1, 19.04-20.00u.

Napels. Cabaretier en presentator Leon van der Zanden (1977) wilde na zijn vorige show niet alleen meer grappig zijn. Hij wilde zijn tijd op het podium beter benutten. Dat resulteerde in een rijkere show. Hij heeft nu net zijn laatste voorstellingen gespeeld. Een gesprek over zijn toekomst. Radio 5, 20.02-21.00u.

Casa Luna. Lassen, bloeddruk meten, frezen, metselen of handcrème maken. Tijdens de ‘Skills Masters’, donderdag in Rotterdam, zijn alle beroepen vertegenwoordigd, kunnen bezoekers meedoen en bieden werkgevers jongeren banen aan. Ghislaine Plag praat met de voorzitter van de Nederlandse Skills organisatie, Jos de Goey, die vindt dat vakmanschap kan worden beschouwd als motor van de economie, maar ook de oplossing is voor problemen als schooluitval, werkloosheid en integratie. Radio 1, 0.02-0.45u.