op nrcnext.nl

Vandaag in het nieuws

Amerikaanse voorverkiezingen van Democraten en Republikeinen in Ohio, Rhode Island, Texas en Vermont Peter la S. alias ‘Vieze Peter’, verdacht van moord op kroegbaas Thomas van der Bijl en Kees Houtman staat voor de rechter Opening watersportbeurs Hiswa in de Amsterdamse RAI Vier voetbalwedstrijden in de achtste finale van de Champions League Amerikaans minister Rice bezoekt Midden-Oosten Minister Koenders op bezoek in Ethiopië, Jemen en Eritrea Grootste computerbeurs ter wereld in Hannover De Russische ombudsman Vladimir Lukin houdt een persconferentie over de mensenrechtensituatie in Rusland in 2007.

Cd van de week

Leona Lewis -Spirit

De cd van Leona Lewis, winnares van het Britse The X Factor, is de cd van de week. De cd kreeg vier ballen van NRC-recensent Saul van Stapele.

Beluister de cd online via nrcnext.nl/muziek

Vandaag in de weblogs

Geldblog

Erica Verdegaal blogt over het persoonsgebonden budget: „Nederland heeft het Persoonsgebonden Budget (pgb) ontdekt. Een pgb is een som geld waarmee je, onder voorwaarden, zelf zorg kunt inhuren en betalen. Dat is erg populair. Per werkuur vragen acht nieuwe mensen een pgb aan, totaal 2.500 per maand. Uit een pgb kan je oude moeder bijvoorbeeld verzorging, verpleging en begeleiding door jou betalen.”

Lees verder via nrcnext.nl/geldblog

Bondscoach

Bert van Marwijk is de nieuwe bondscoach van het Nederlandse voetbalelftal, zo werd gisteren eindelijk bevestigd. Lees een portret van de coach via de pagina met links, waar alle verwijzingen naar websites uit de krant bij elkaar staan.

Lees het portret van Bert van Marwijk via nrcnext.nl/links

Mediablog

Marjoleine de Vos blogt over de finale van Idols: „Merkwaardig genoeg werd de relaxed swingende Nathalie verslagen door de krachtige stem op kromme pootjes van Nikki. Het was verbluffend hoe RTL 4 kans zag hier bijna een hele avond aan te besteden. De meisjes zongen ieder drie liedjes, waarvan eentje speciaal geschreven voor de gelegenheid. Een „fantástisch” nummer waarover winnares Nikki informatief zei: „Okay hallo world, ik ben Nikki, ik wil mijn ding aan jullie laten zien.”

Lees verder via nrc.nl/mediablog