Online komedie Disney

Hoofdrolspelers van ‘Squeegees’.
Hoofdrolspelers van ‘Squeegees’.

Squeegees is een nieuwe komedie over vier ramenwassers die, hangend aan een wolkenkrabber, halsbrekende toeren uithalen en ook in het gebouw voor veel ongein zorgen. De afleveringen van slechts vijf minuten zijn sinds deze week in de Verenigde Staten online te zien op YouTube en de website van de Amerikaanse tv-zender ABC. De komedie wordt geproduceerd door Stage 9, een nieuwe studio van Disney die online programma’s ontwikkelt. „Met de introductie van deze nieuwe studio kunnen we experimenteren met de nieuwe vormen van entertainment voor het internet”, zei Ann Sweeney van de Disney-ABC Televisiegroep tegen de Amerikaanse krant Los Angeles Times. Al eerder zetten CBS en Warner Brothers digitale creatieve teams op. Een online serie als Squeegees kost volgens de krant 200.000 dollar, terwijl één aflevering van een televisiekomedie tien keer zoveel kan kosten.

De Nederlandse kijker kan alleen de trailer bekijken via nrcnext.nl./links