Nog even koud

We bevinden ons nog even in koude lucht. Afgelopen nacht viel in het zuiden van Limburg wat sneeuw en in het oosten vroor het lokaal 3 graden. Ook komende nacht komt het in het binnenland tot lichte vorst. Na morgen draait de wind echter naar de vertrouwde west- of zuidwesthoek en gaat de temperatuur omhoog.

Aan het begin van de avond komt er nog een aantal maartse buien voor. Later vanavond en vannacht beperken de buien zich tot een smalle kuststrook. In het binnenland wordt het helder en bij een vrijwel wegvallende wind gaat het licht vriezen.

Morgen begint de dag koud. De zon breekt goed door, al komt in het noorden al meer bewolking voor. In de loop van de dag neemt ook elders de bewolking toe. Op een enkel plaatselijk regen- of hagelbuitje in de ochtend na, blijft het droog. De wind komt uit westelijke richting en het wordt 5 graden in Zuid-Limburg tot 8 graden aan zee.

In de avond raakt het bewolkt en volgt er wat regen. Dieper landinwaarts kan tussen de regen een verdwaalde vlok natte sneeuw zitten. Na morgen draait de wind naar west tot zuidwest en neemt daarbij toe. Vooral zaterdag waait het stevig. Oceaanstoringen trekken richting ons land en zorgen voor bewolking waaruit zo nu en dan wat lichte regen valt. De aangevoerde lucht is zachter. Overdag wordt het 8 tot 11 graden en in de nacht ligt het kwik ruim boven nul.