Nieuwe aanpak van Sheryl Crow

cd pop Sheryl Crow:Detours ****-
cd pop Sheryl Crow:Detours ****-

cd pop

Sheryl Crow:Detours ****

Op Detours, de zesde cd van Sheryl Crow, staat één drakerig nummer. Afgezien van dit galmende Diamond Ring is deze nieuwe cd van Sheryl Crow een bijzondere verrassing, waarmee zij zowel naar het verleden als naar de toekomst wijst.

Voor het eerst werkte zij weer samen met producer Bill Bottrell, met wie ze in 1994 haar doorbraakplaat Leaving Las Vegas maakte.

Bottrell haalt het beste in Sheryl Crow naar boven. De nu 46-jarige zangeres swingt van het Madonna-achtige niemandalletje Love Is Free naar het met de Iraanse zanger Ahmed Al Hirmi gezongen Peace Be Upon Us; de verworpenen der aarde zingen een protestdeun in het nummer Out of Our Heads en Crow zingt angstaanjagend, in de met krijsende gitaren opgesierde nieuwe single Shine over Babylon.

Crows platen waren de laatste jaren eenvormig, waarbij ze leunde op geijkte country en bluesrock. Nu komen die stijlen nauwelijks aan bod, want ze heeft nieuwe vergezichten ontdekt.

De vrolijkheid is onbekommerd vrolijk en de zwartgalligheid (zoals in God Bless This Mess) onbekommerd zwart. Met deze aanpak kan Crow weer jaren vooruit.