‘Mick Jagger ontsnapte aan aanslag in 1969’

‘Mick Jagger ontsnapte aan aanslag in 1969’ Livermore. Rolling Stone Mick Jagger (links) op het podium van Altamont Rock Festival Livermore in Californië, 6 december 1969. Rechts lopen leden van de Hells Angels naar andere leden van de motorclub. De Rolling Stones hadden tijdens dit roemruchte festival, op een afgesloten stuk snelweg, de Hells Angels ingehuurd voor de beveiliging tijdens het concert. Tijdens het nummer Under My Thumb deed zich een incident voor waarbij leden van de motorclub waren betrokken en de zwarte Meredith Hunter (18) om het leven kwam. De Angels werden vanwege hun gedrag bij dat concert ontslagen. Volgens een BBC-radiodocumentaire over de FBI, waarvan gisteravond het eerste deel werd uitgezonden, waren de Angels zo boos over hun ontslag dat zij een plan beraamden om de frontman van de Rolling Stones te vermoorden. Radiodocumentairemaker Tom Mangold zegt dat de leden van de Hells Angels vanuit zee Jaggers huis op Long Island, bij New York, wilden aanvallen. Mangold zegt die informatie gekregen te hebben van een voormalige FBI-agent. Onderweg zouden de Angels evenwel in een storm terecht zijn gekomen, waarna ze afzagen van verdere uitvoering van hun moordplannen. De zanger zelf zou nooit van de plannen op de hoogte zijn gebracht. Foto AP ** FILE ** Mick Jagger, top photo, sings at the Altamont Rock Festival at Livermore, Calif., in this Dec. 6, 1969 file photo while Hells Angels cross stage during melee to help fellow motorcyclists. At the bottom Jagger looks at the motorcyclists after they dragged onstage an unidentified person whom they mauled during the concert. A program to be broadcast on BBC Radio 4 on Monday March 3, 2008 says the rock star was the target of an assassination plot hatched in 1969 by the Hells Angels following a purported dispute with the motorcycle gang over concert security. (AP Photo) Associated Press

Rolling Stone Mick Jagger (links) op het podium van Altamont Rock Festival Livermore in Californië, 6 december 1969. Rechts lopen leden van de Hells Angels naar andere leden van de motorclub. De Rolling Stones hadden tijdens dit roemruchte festival, op een afgesloten stuk snelweg, de Hells Angels ingehuurd voor de beveiliging tijdens het concert. Tijdens het nummer Under My Thumb deed zich een incident voor waarbij leden van de motorclub waren betrokken en de zwarte Meredith Hunter (18) om het leven kwam. De Angels werden vanwege hun gedrag bij dat concert ontslagen.

Volgens een BBC-radiodocumentaire over de FBI, waarvan gisteravond het eerste deel werd uitgezonden, waren de Angels zo boos over hun ontslag dat zij een plan beraamden om de frontman van de Rolling Stones te vermoorden. Radiodocumentairemaker Tom Mangold zegt dat de leden van de Hells Angels vanuit zee Jaggers huis op Long Island, bij New York, wilden aanvallen. Mangold zegt die informatie gekregen te hebben van een voormalige FBI-agent. Onderweg zouden de Angels evenwel in een storm terecht zijn gekomen, waarna ze afzagen van verdere uitvoering van hun moordplannen. De zanger zelf zou nooit van de plannen op de hoogte zijn gebracht.