Loonstrookje wordt simpeler

Het loonstrookje wordt eenvoudiger. Alle premies en loonheffingen komen onder één noemer op de salarisstrook. Dat maakten de ministeries van Financiën en Sociale Zaken gisteren bekend. De centrale heffing zorgt voor meer transparantie voor werknemers. „Nu heeft niemand een idee wat alle premies en posten betekenen”, aldus een woordvoerder van Financiën. De Belastingdienst zal de premies dan intern doorsluizen naar de verschillende sociale fondsen. Voor de zomer sturen de twee ministeries een brief naar de Tweede Kamer, maar volgens de woordvoerder kan de uitvoering nog jaren op zich laten wachten. Op dit moment staan premies als die voor de Ziektewet en andere werkloosheidsverzekeringen apart vermeld, en worden verschillende definities van loon gehanteerd. (NRC)

Bekijk het huidige loonstrookje mét verklaring van de termen via nrcnext.nl/links