Laatste aflevering Gouden Kooi in mei

Rotterdam. De laatste aflevering van de realitysoap De Gouden Kooi. wordt op 22 mei uitgezonden. Het omstreden programma, te zien bij RTL 5, is een afvalrace waarin deelnemers zijn opgesloten in een villa vol camera`s. Het heeft meer dan 20 maanden gelopen. De vijf overgebleven deelnemers maken kans op de hoofdprijs van 1 miljoen euro en 1.000 euro per dag dat ze in de `kooi` hebben gezeten (minus aftrek van boetes bij wangedrag). Hoe de winnaar precies wordt bepaald is volgens RTL nog geheim. Wel is duidelijk dat het huis niet meer te winnen valt. De villa kon pas worden gewonnen vanaf twee jaar na het begin van de show, aldus de zender. Programmadirecteur Remko van Westerloo noemt De Gouden Kooi ”spannende, authentieke en zo nu en dan heftige tv”. Volgens Van Westerloo komt er dit najaar een opvolger van de soap die in samenwerking wordt gemaakt met John de Mol en Talpa Content. De Mol verkocht het concept aan de Amerikaanse tv-zender ABC.