Iedere soort op aarde krijgt eigen website in `Encyclopedia of Life`

Rotterdam. Zeggekorfslak, malariamug, tarwe, paardenbloem, pauw, schaap, snuitkever, champignon: elke soort op aarde krijgt een eigen website in de vrij toegankelijke `Encyclopedia of Life` (EOL), die vorige week online is gegaan. De webpagina`s van 30.000 soorten zijn al ingevuld, maar de meeste met nog maar een enkele pagina. De vierentwintig `voorbeeldsites`, waaronder eentje van de aardappel, zien er wel al mooi uit, met uitgebreide beschrijvingen, foto`s, filmpjes, verspreidingskaarten, DNA-profielen en wetenschappelijke publicaties. Zo moet het worden, staat op de site. Niet alleen voor de al beschreven 1,8 miljoen soorten, maar ook voor alle soorten die nog beschreven moeten worden - zo`n vijf tot twintig miljoen. Aan de Encyclopedia zijn de belangrijkste internationale taxonomische websites al gekoppeld. Ook het Nederlandse soortenregister zal in EOL worden ondergebracht.