Gesprekken over overlast in wijk bij Kanaleneiland

Utrecht, 4 maart. Aleid Wolfsen, burgemeester van Utrecht, gaat in enkele gevallen samen met de politie persoonlijk gesprekken houden met ouders van overlast veroorzakende jongeren in de wijk Hoograven. Daartoe besloot hij gisteren na overleg met politie en Openbaar Ministerie. In de wijk is het de laatste tijd onrustig. Vorig weekeinde ging een auto in vlammen op. Ook werd de politie er eerder met stenen bekogeld en gooiden jongeren ruiten in. Volgens Wolfsen gaat het om een harde kern van ongeveer 25 jongeren die overlast plegen. Het samenscholingsverbod dat in de nabijgelegen wijk Kanaleneiland van kracht is, wordt niet ingevoerd in Hoograven. Onlangs verklaarde de Utrechtse rechter de preventieve handhaving van dat verbod door de gemeente onwettig. Wolfsen wil het hoger beroep tegen die uitspraak afwachten.