Formule 1-team levert Spyker fors verlies op

ZEEWOLDE. De fabrikant van sportwagens Spyker Cars heeft in de eerste negen maanden van vorig jaar een verlies van dik 67 miljoen euro geleden. Spyker bracht de resultaten gisteren onverwacht naar buiten. Het gaat om voorlopige cijfers. Uit de resultaten blijkt dat Spyker op de verkoop van zijn Formule 1-team een boekverlies heeft geleden van 16,7 miljoen euro. Omdat het team al verlieslijdend was, heeft Spyker in totaal ruim 36 miljoen euro moeten toeleggen op het F1-avontuur. Spyker moest ook flink de portemonnee trekken voor advieskosten. In totaal gaf het bedrijf daar 12,5 miljoen euro aan uit. Een boekhoudkundige aanpassing heeft geleid tot een verlies van 4,7 miljoen euro. Met de gewone bedrijfsvoering, het maken van auto`s, werd bijna 14 miljoen euro verlies geleden.