Film van de dag

Een getrouwde vrouw begint een affaire met een jonge man in de film Unfaithful. Unfaithful

Unfaithful. De films van Adrian Lyne, die ooit commercials maakte, worden meestal getypeerd als ‘slick’. Daarbij wordt ook steevast het verband gelegd met zijn verleden als reclamefilmer. Soms is die beschuldiging waar, zoals in Flashdance en 9½ Weeks, maar voor Unfaithful geldt het eigenlijk niet. Dat is een behoorlijk sterke film, gebaseerd op Claude Chabrols La femme infidèle (1968). Voor een groot deel is dit te danken aan actrice Diane Lane, die een vrouw speelt die al elf jaar getrouwd is, maar de verleiding om een affaire te beginnen met een knappe, jonge Fransman niet kan weerstaan. Het mooist is haar terugreis, nadat ze met hem de liefde heeft bedreven. Ze zit in de trein en denkt terug, op haar gezicht zijn dan alle emoties af te lezen: haar opwinding, schaamte, plezier en gevoel van bevrijding. (Adrian Lyne, 2002, VS), RTL8, 20.30-22.40u.

André Waardenburg

    • André Waardenburg