Elf miljoen Nederlanders zijn actief op internet

VOORBURG. Nederlanders zijn steeds actiever op internet, maar Europees gezien blijven ze nog wel wat achter. Dat blijkt uit cijfers die het Centraal Bureau voor de Statistiek publiceerde over het internetgebruik in 2007. In Nederland internetten elf miljoen mensen. Voor het vinden van informatie gebruiken zij bijna allemaal een zoekmachine. Zo`n 86 procent verstuurt geregeld e-mails met bestanden. Chatten, nieuwsgroepen bezoeken, mappen delen en bellen via internet zijn minder populair, ongeveer één op de drie internetters houdt zich daarmee bezig. Ouderen gebruiken het internet alleen om informatie op te zoeken of te e-mailen. Jongeren gebruiken het vooral voor chatten (54 procent), internetbellen (50 procent) of het delen van muziek of films (57 procent).