Chinezen opgelucht: ‘Yao’ kan Spelen halen

China haalt opgelucht adem: de populaire basketbalspeler Yao Ming kan misschien toch deelnemen aan de Olympische Spelen, in augustus dit jaar in Peking.

Yao Ming werd gisteravond in de VS geopereerd aan zijn geblesseerde linkerenkel. Vier maanden ‘agressieve’ revalidatie moeten volstaan, meldde de website van zijn team de Houston Rockets. In de Amerikaanse profcompetitie NBA zal Yao Ming dit seizoen niet meer in actie komen.

Yao Ming is de grootste (2 meter 28 centimeter) en populairste Chinese sportman. Hij vertegenwoordigt voor de Chinezen de hoop op olympisch goud in het basketbal en staat symbool voor de acceptatie van de Chinese sport in de westerse wereld. Het nieuws van zijn blessure en de mogelijke afzegging voor de Spelen was voorpaginanieuws voor de Chinese kranten.

De 27-jarige Yao Ming bedankte gisteren al zijn fans voor de steunbetuigingen die hij de afgelopen dagen had gekregen. „Ik ben blij dat de operatie is geslaagd en kijk uit naar de dag dat ik mijn teamgenoten weer zal zien”, aldus Ming. Een ander lid van ‘The Great Wall of China’, het Chinese basketbalteam, kreeg eveneens goed nieuws. De blessure van YiJianlian van de Milwaukee Bucks blijkt niet meer dan een verstuikte enkel.

Volg Yao Mings revalidatie via www.nba.com/rockets