Boete van fiscus voor Van Basten

„Eigen doelpunt van Marco van Basten”, kopte Gazzetta dello Sport gisteren. De ex-voetballer van AC Milan moet 7,2 miljoen euro betalen aan de Italiaanse fiscus. Een zaakwaarnemer van Van Basten heeft bevestigd dat de voetballer tot een schikking is gekomen. In Italië melden diverse kranten dat het gaat om 7,2 miljoen euro: een belastingschuld van 4,12 miljoen euro met daar bovenop een boete van 1,65 miljoen euro en 1,44 miljoen aan rente. Volgens Corriere della Sera betreft het inkomsten uit beeldrechten die Van Basten in de periode 1996-1997 zou hebben ontvangen. Dit geld ontving hij op buitenlandse rekeningen. Van Basten voetbalde toen niet meer, maar woonde nog wel in Italië en had daar dus belasting over moeten betalen. In 2002 schikte het trio Van Basten, Ruud Gullit en Frank Rijkaard ook al eens met de Italiaanse fiscus. Zij kregen een gevangenisstraf van drie maanden die later werd omgezet in een boete van 1.500 euro. (NRC)